Marktbank staat in

Steenwijkerwold.

De Steenwijkerbank die op de Markt stond staat nu in Steenwijkerwold, waar hij niet thuis hoord. Maar ja de stemronde werd slecht georganiseerd en nu staat hij daar . Lees meer.

Zonnepark gaat niet

door in Wanneperveen.

Het is over en uit met zonnepark in Wanneperveen landbouwer wil toch niet zijn grond verkopenen. Lees meer.

Oude haven en

marktmeester Peter van

Lier overleden.

Maandagavond overleed onze oud haven en marktmeester Peter van Lier. Hij was bekende verschijning eerst bij gemeentelijk energiebedrijf later woningbedrif van de gemeente Steenwijk. Lees meer.
APRIL 24
april 22

1. Viering 75 jaar Vrijheid gaat niet

door

Op 13 april 2020 is het 75 jaar geleden dat Steenwijk de bevrijders kon verwelkomen en de oorlog in Steenwijk eindigde. Helaas gaat deze dag niet door. Hoe alles nu gaat gebeuren ten aanzien van deze activiteit is nog niet bekend. De intocht van de geallieerden zou worden herbeleefd op deze dag met met een pauze op de Markt van een stoet van authentieke legervoertuigen en met een tour door de gemeente en verschillende andere activiteiten. o.a . vertoning documentaire VROUWEN IN DE OORLOG door Kobie Storm en de expositie 75 jaar Vrijheid in het stadsmuseum aan de Markt. HET BOEK: DE OORLOGSTAPES Het dagelijks(over)leven in Steenwijk onder nazivlag. Van Teun Smit en de Historische Vereniging Steenwijk en Omstreken HET BOEK IS NU VERKRIJGBAAR BIJ DE BOEKHANDEL Hoe het onder de leden van de Historische Vereniging, die het boek bij voorinschrijving het hebben besteld wordt nader bekeken in verband met coroma. Zie hier voor ook de website van de HISTORISCHE VERENIGING STEENWIJK EN OMSTREKEN Facebook https://www.facebook.com/pages/category/Community/Historische- Vereniging-Steenwijk-Omstreken-249074338583556/
april 24