15 november 2019

Mantelzorgers in de bloemetjes gezet

Al een aantal jaren reikt de ChristenUnie in de week van de mantelzorg een aantal mantelzorgboeketten uit. ChristenUnie Steenwijkerland deed ook in 2019 weer een oproep

14 november 2019

West-Overijssel werkt samen aan de energietransitie

Provincie, gemeenten, waterschap en netbeheerder in West Overijssel werken samen aan een Regionale Energie Strategie. Hierin staat waar en hoeveel duurzame elektriciteit er in 2030 in de regio kan worden opgewekt en wat daarvoor nodig is. Ook de gemeente Steenwijkerland doet mee. In een startnota waar de gemeenteraad binnenkort een besluit over neemt, staat op welke manier de partners samenwerken.

12 november 2019

Auto's van autobedrijf in Steenwijk in beslag genomen

in onderzoek naar criminele organisatie

Bij een autozaak in Steenwijk heeft de politie auto's in beslag genomen. De politie doet onderzoek.

12 november 2019

Ruim twintig bedrijven zetten deuren open voor

leerlingen en werkzoekenden

Mollit id sun Donderdag 14 november gaan ruim 300 leerlingen van RSG Tromp Meesters en CSG Eekeringe op pad om een kijkje te nemen bij verschillende bedrijven in Steenwijkerland.

Entertainment 12 november 2019

Koelkasten gedumpt in het bos, met vlees er nog in

Scheerwolde - In het Woldlakebos zijn afgelopen weekend zes koelkasten gedumpt.

18 november 2019

Smithy’s Palace gaat weer open

Eesveen - Smithy’s Palace in Eesveen maakt een doorstart. Op[ 20 december gaan de deuren van de uitgaansgelegenheid weer open.

20 november 2019

Smithy’s Palace gaat weer open

In een loods aan de Elzenbroek op bedrijventerrein Groot Verlaat in Steenwijk is woensdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen. Rond 13.00 uur kwam een melding binnen bij de brandweer van een vreemde lucht bij een loods aan Elzenbroek op bedrijventerrein Groot Verlaat.

22 november 2019

Steenwijkerland maakt PFAS-ruimte om te kunnen

bouwen

Steenwijkerland wil de PFAS-norm tijdelijk aanpassen, zodat bouwprojecten voorlopig door kunnen gaan. Ondernemers uit de bouwsector uitten vorige week hun zorgen over de aangescherpte PFAS- norm tijdens een gesprek met wethouder Tiny Bijl.

22 november 2019

Willem Winter, oprichter Steenwiekertoornrun, is

overleden

De Voedselbank Steenwijkerland verkeert in financiële problemen. Er dreigt een tekort en als dat niet wordt aangevuld dan dreigt opheffing van de stichting.

22 november 2019Einde dreigt voor Voedselbank

Steenwijkerland

Willem Winter, de oprichter van de Steenwiekertoornrun, is woensdag overleden. Hij richtte deze tourtocht voor mensen met een beperking 11 jaar geleden op en heeft dit na vijf jaar overgedragen aan het huidige bestuur.

27 november 2019

Man (20) aangehouden voor steekpartij in Steenwijk

Een 20-jarige man uit Steenwijk is aangehouden voor een steekpartij eerder deze maand in die stad. Bij het incident raakte een 18-jarige jongen gewond

28 november 2019

Terreplein officieel geopend

Gisteren werd het Terreplein oficieel geopend door wethouder Bram Harsma en Hendrik Grooters en Andrë Bezembinder. Het herstelde middeleeus plein bevindt zich aan de Onnadwarsstraat. Een terreplein is een vlakke open binnenruimte van een door wallen omsloten vestingwerk. Wellicht was het een militaire verzorgingsplaats of een deboucheerplaats. Deboucheren is het naar buiten komen van troepen uit een gedekte stelling of vestingwerk voor een aanval, tegenaanval of uitval.

4 december 2019

Oprichting van Scutterie van Sint Clemens

Deze week is de officiële en notariele akte bekrachtigd, en heeft Steenwijk officieel een Schutterie. Prachtig dat dit gerealiseerd is. De officieële start van de Scutterie zal zijn op 23 februari in de Sint Clemenskerk tijdens de viering van het Steenwijks Onzet. Heb je belangstelling, meer vragen, wil je andere informatie of wil je je aanmelden: w.blauw@ziggo.nl of via de facebookpagina van de Scutterie van Sint Clemens.